Мислите си за интериорен дизайн в рустикален стил? Тази концепция носи заряда на дивите отворени пространства отвън – вътре, отразява устойчивата, органична среда на външния свят. Тайният ключ при този стил е природата, която лесно можете да използвате и интегрирате като природосъобразена декорация за вашия дом. Тъй като все повече хора търсят начин да подобрят качеството си на живот използвайки органични материали, мебели и декорация за своя дом, семплият селски стил е най-подходящ и ние горещо ви го препоръчваме. Всъщност Рустик стила създава невероятна вибрация между здраве и благосъстояние, затова и нарастващият интерес към този стил е абсолютно неизбежен.
На снимките по-долу е показано как базови материали са използвани за да създадат рустикален стил. Комбинация между топло средно-тонизирано дърво с отенъци на меко сиво и хладна глина.


Елементи от природата ще ви помогнат да придадете чувство на уют, но все пак не прекалявайте с тяхното количество. Това което със сигурност не искате е да създадете дом, чийто интериор наподобява къщата на мечока Йоги.


Всекидневната на тази снимката е преобразувана стара плевня. Камъкът по стената и оголените дървени греди са елементи, които са типични за Тусканския стил в дома. Сами виждате как старите основи на сградата, изявени по този начин допринасят за рустик визията на помещението. Обзавеждането е в класически стил, което допринася за възхитителната смесица от стилове.
В случай, че не разполагате с такива структорни елементи, характерни при грубите строежи, винаги можете да добавите някоя друга колона или изкуствена греда в дома си. Това ще спомогне за желаната визия.Цветът: важно е да подберете цветовете правилно. Използвайте натурални цветове близки до природните. Нюанси на шистово сивото, зелено, кафяво, бежаво, кехлибар, сивите тонове изглеждат фантастични. Можете да смесите тонове на вкусен карамел и светъл крем. Не забравяйте светлите тонове разширявеат пространството, докато тъмните го свиват. Колкото и да ви се иска, не правете грешката да боядисате малката си кухня в кафяво или тъмно сиво, само защото така е модерно. Заложете на просторните светли цветове.
Стените: добавете текстура използвайки интересни ефекти при боядисването за да дадете леко отлежал поглед на помещението. Неравното, полузавършено велурено покритие е изключително подходящо за визията която търсите.
В духа на Рустик интериора са грубият дървен материал, текстилът и меката светлина. Всичко това трябва да е съобразено с пространството с което разполагате.
Подът: Подът ви трябва да бъде от дърво или камък, който може да омекотите с подходящи вълнени постелки, които ще внесат уют и фантазия в помещението.
Следващата снимка показва как може да използваме ярко контрастиращи цветове в комбинация с естествени тонове, което създава страхотен модерен вид на рустик помещението. Грубите дървени греди по пода, асортиментът от аксесоари и мебели придават на това помещение изключителна рустикалена атмосфера.Декорът: Помещението ви трябва да бъде обзаведено с предмети изработени от дърво. Дървените трупи изглеждат невероятно когато играят ролята на маса или място за сядане и неминуемо ще преобразят стаята ви в мечтаното помещение с рустикалана визия.
Борът е подходящ материал, като препоръчваме средни до тъмни тонове.
Мебели от метал също ще се впишат добре в тази концепция. Кухненския кът на следващата снимка е чудесен пример за това, как металните мебели се съчетават с останалия интериор, като всеки цвят предвещава следващия. Подовата настилка е в шистово сиво, а стените са облепени с камък. Всеки нюанс от цялостното цветово решение е в пълна хармония.
Ние в личен план сме изключителни привърженици на този стил и горещо ви го препоръчваме.