Научете повече за нас

Studio Zappriani е българска семейна компания за висококачествено ръчно изработено абажурно осветление, която реализира проекти за индивидуални интериорни осветителни решения, в различни размери, форми и композиции, с опция за избор от над 2 000 вида сертифициран абажурен текстил; възможност за персонално брандиране и отпечатване на дизайн върху текстил; различни видове вътрешно абажурно фолио; артикули изцяло изработени с естествена дървесина и натурален фурнир; възможност за окабеляване с разнообразие от цветни текстилни кабели; фасонки от различен тип, материал и цвят; розетки различни по вид, цвят и размери и др.

Studio Zappriani изпълнява както единични стандартни поръчки за частни домове, така и мащабни по обем и брой - за търговски обекти, ресторанти, хотели и офиси, спортни центрове и обществени пространства.

Екипът на Studio Zappriani може да Ви консултира изцяло, за най-правилния избор на подходящи осветителни тела за Вашия интериорен проект, които да бъдат произведени или доставени по каталог от европейски марки за декоративно и техническо осветление. Консултантите са професионалисти в сферата на интериорния дизайн, които могат да работят съвместно с архитекти и инженери, и да извършат оглед на терен, за да съобразят всеки детайл от осветлението, спрямо архитектурата, обема и интериорния план на помещението.

applications image

Авторските модели осветление на Studio Zappriani са в следните разновидности - Аплици, пендели и плафони,Лампиони, Настолни лампи.

На www.zappriani.bg можете да разгледате и поръчате от голямото разнообразие на осветление от други марки от Европа, а също така можете да изберете за своя интериор подходяща мека мебел и столове от българските фирми Белкаро и Валинор, килими от европейската фабрика Fargotex, интериорен луксозен обков за мебели, декорации и аксесоари, интериорна и екологична тебеширена боя от марката Autentico, ръчно ляти парфюмни свещи, дизайнерски табуретки и възглавници за деца, детски палатки и килимчета и др.

Физическата локация на Studio Zappriani е уютен livingroom в град София, на ул.“Юнашка песен“11, където Екип Zappriani ще Ви посрещне, за да получите индивидуална консултация.

Кои сме ние?

Марката Zappriani е създадена през 2012-та година в Грац, Австрия, собственост на съпрузите Богомил и Ния Запрянови – партньори в бизнеса и вдъхновението.

Радваме се, че искате да разберете нещо повече за Studio Zappriani и хората зад него.
Studio Zappriani са Тя и Той и стотиците ръчно изработени осветителни тела, лампи, абажури, полилеи, плафони, пендели, носещи името Zappriani. Всеки модел бутиково осветително тяло на нашата марка притежава име, носещо послание във всеки свой нов дом - Lampion.E, Еlf, Magic, Independence, Wildlife, Еко, Кубче в орехче - Ние Ви даряваме с късче положителна светлина!
Ако Вие търсите лампи за детска стая, ръчно изработени уникални абажури, модерен дизайн, светлинни решения за Вашите хол, спалня, кухня, трапезария, антре, офис, коридор, лоби бар, магазин, кафе, бутиков хотел - ние ще Ви предложим осветление в класически или иновативен дизайнерски стил, съобразен с Вашето желание.

Дейността и производството на компанията са позиционирани основно в град София, където Екип Zappriani работят ежедневно с едни от най-продуктивните български архитекти, интериорни дизайнери, строителни инвеститори, а благодарение на он-лайн магазина, продуктите с лейбъла Zappriani са познати не само в България, но и в Австрия, Германия, Франция, Чехия, Унгария, Австралия и Америка.

А кои са Тя и Той?

person 1: niq personal photo

Ния Запрянова

Тя съм аз, Ния Запрянова, по-малката половинка на екипа, работохолик организатор, Не признаващ компромис в името на най-доброто и коректно обслужване. Всичко онова от света на Zappriani, извън работния процес по създаването на лампите, е поверено в моите ръце. И когато пристъпите прага на нашето Студио в София ще ви поканя мило с онова Добре Дошли, което замълчах в началото.
person 2: bogi personal photo

Боги Запрянов

Той, Боги Запрянов, по-Голямата половина на екипа, е многофасетния талант със златните ръце – професионален дърводелец, човекът създаващ всеки един абажур, лампа, осветително тяло, носещи неговото име. Той е човекът Перфекционист, Непризнаващ компромис в името на най-доброто качество, прецизен до последният детайл, създавайки до малките часове на нощта богатата гама Лампи.
И ако все пак с мъничко ви заинтригувахме и харесахте нашите модели, последвайте ни в нашия актуален и ежедневен свят, в страницата ни във Facebook, защото рано или късно ще търсите онзи уникален подарък за рожден ден, дете, Коледа, юбилей, мил човек, бизнес партньор, ще имате нужда от онези красиви осветителни тела на Студио Zappriani и тогава-ние ще сме насреща!

Нашият креативен екип

zappriani team person Траян Анев photo

Траян Анев

Абажурен майстор
zappriani team person Моника Кръстева photo

Моника Кръстева

Интериорен и графичен дизайнер, специалист в подбора на подходящото осветление за всеки проект.
Е: monika@zappriani.bg
zappriani team person Виолета Петрова photo

Виолета Петрова

Архитект и интериорен дизайнер.
Е: vp@zappriani.bg
zappriani team person Симона Минева photo

Симона Минева

Специалист по комуникации и реклама, автор на статии за интериорен дизайн.
Е: pr@zappriani.bg

Постижения

През март 2019 година Studio Zappriani спечели „Първо място - Избор на журито“, на изложението „Българска мебел на годината“ в Интер Експо център, София, с авторския модел Lampion.E, дизайн и разработка на Боги Запрянов. През м. Юли 2019 г. редакцията на списание „Наш дом“ отличи Studio Zappriani за победител в категорията „Оригинален български дизайн“ заради модела Lampion.E на ежегодното събитие „Препоръчано от Наш дом“, а през 2021 година на същото престижно събитие следващата награда за екип Zappriani е “За успешно развиваща се българска компания“. През септември 2021 европейската платформа за дизайн BigSEE отличи Lampion.E на Studio Zappriani за победител в категорията Wood Design, номиниран сред десетки конкурентни авторски изделия за интериора от дървен материал.
zappriani award image 1
Награда

Българска мебел на годината

2019
zappriani award image 1
Награда

Българска мебел на годината

2019
zappriani award image 1
Награда

Оригинален български дизайн

2021
zappriani award image 1
Награда

Оригинален български дизайн

2019

Специални подробности

През месец Октомври 2022-ра година.Studio Zappriani ще участва като търговски изложител на световното изложение Light + Building във Франкфурт, Германия. Light + Building е водеща световна търговска сцена за новостите в сферата на осветлението и съпътстващите технологии. Изложението се провежда през 2 години, на територията на огромната площ в изложбения център Messe във Франкфурт, като през 2018-та година участие са взели над 2700 фирми, а посетителите са били над 220 000, голяма част от тях са най-добрите международни архитекти, интериорни дизайнери, инженери, строителни инвеститори и търговци в осветителния сектор.